Rusia a prezentat noul avion de vânătoare Suhoi T-50

Stire scrisa de Redactia Novanews la data 17.08.2011
Vizite: 1622
Rusia a prezentat noul avion de vânătoare Suhoi T-50

Rusia a prezentat marţi pentru prima dată publicului aparatul de zbor Suhoi T-50, noul avion de vânătoare de a cincea generaţie dezvoltat în cooperare cu India, la salonul aeronautic internaţional Maks care s-a deschis într-o suburbie a Moscovei, relatează AFP şi Agerpres.

 

„Avionul T-50 este o nouă platformă de dezvoltare a avioanelor de nouă generaţie nu numai pentru Forţele aeriene ale armatei ruse, ci şi pentru India”, a declarat preşedintele Corporaţiei ruse de construcţii aeronautice (OAK), Mihail Pogosian, la deschiderea salonului aeronautic.

 

„Cooperarea cu India în acest proiect ajută Rusia să promoveze avioanele de vânătoare de a cincea generaţie pe piaţa externă”, a adăugat el, potrivit Ria Novosti.

 

Rusia şi India, principalul său client în materie de armament, au decis să dezvolte împreună proiectul de Suhoi T-50 în cursul unei vizite a preşedintelui Dmitri Medvedev la New Delhi, în decembrie 2010.

 

Acordul a relansat proiectul născut la finalul anilor '80, când Uniunea Sovietică considera că ar trebui să înlocuiască avioanele de vânătoare Mig-29 şi Su-27.

 

Aparatul de zbor T-50, aflat în centrul programului de modernizare al armatei ruse distanţate tehnologic de Occident, ar putea viza o piaţă ambiţioasă de 1.000 de avioane, din care peste jumătate pentru export, a declarat anterior Pogosian.

 

Acest avion cu un singur loc, care a efectuat primul său zbor de încercare la 29 ianuarie 2010 la Komsomolsk pe Amur, în Extremul Orient rus, a fost prezentat pentru prima dată publicului la salonul Maks care se desfăşoară până duminică la Jukovski, la periferia capitalei ruse.

 

Două prototipuri de avion invizibil radarelor urmează să efectueze un zbor de demonstraţie pe cerul Jukovski miercuri, cu prilejul vizitei la salon a premierului rus Vladimir Putin.

 

T-50, singurul tip de avion de vânătoare de a cincea generaţie produs de Rusia, ar urma să intre în dotarea forţelor aeriene ruse începând cu 2016, potrivit autorităţilor ruse.

 

Însă comandantul forţelor aeriene ruse, Aleksandr Zelin, a declarat miercuri că se aşteaptă să primească primele exemplare de T-50 în termen de trei ani.

 

Fiecare aparat de zbor costă în jur de 100 de milioane de dolari, conform estimărilor experţilor.

 

Peste 200 de avioane, elicoptere şi drone ruseşti vor fi prezentate la salonul Maks, la care participă cei mari constructori aeronautici din lume, precum Airbus şi Boeing.

Rusia, prezentat, nou, avion, vânătoare, SuhoiT50

V-a plăcut articolul?

Articole similare

Michael Schumacher (Formula 1): Anul viitor voi fi tot aici Michael Schumacher (Formula 1): Anul viitor voi fi tot aici Bush l-a atenţionat pe Gorbaciov de puciul pregătit împotriva sa Bush l-a atenţionat pe Gorbaciov de puciul pregătit împotriva sa China donează 55 de milioane de dolari pentru Cornul Africii China donează 55 de milioane de dolari pentru Cornul Africii
Un val neobişnuit de frig a lovit Noua Zeelandă Un val neobişnuit de frig a lovit Noua Zeelandă Miron Cozma: Jandarmii i-au dat un pumn colegului meu Mavrodin Miron Cozma: Jandarmii i-au dat un pumn colegului meu Mavrodin Ministerul Muncii nu autorizează firmele de recrutare de personal Ministerul Muncii nu autorizează firmele de recrutare de personal

Comentarii

Nume:
Email:
Comentariu:
Cod securitate:
 
 
Stiri, Stiri online, Terorism, Criminalitate, Piraterie, Crima, Amenintare nucleara, Furturi