Şase hoţi români au fost arestaţi în Spania

Stire scrisa de Redactia Novanews la data 30.12.2013
Vizite: 447
Şase hoţi români au fost arestaţi în Spania

Opt persoane suspectate de apartenenţă la o reţea internaţională de falsificatori de carduri, responsabilă de furturi în valoare de 60 de milioane de dolari, au fost arestate în Spania, a anunţat duminică Guardia Civil (jandarmeria), citată de Reuters.

 

Este vorba despre cele mai importante arestări realizate în afara Statelor Unite în cadrul unei anchete cu privire la furturi coordonate în diferite ţări de către celule care au reuşit să retragă mai multe milioane de dolari în câteva ore, precizează Agerpres.

 

Dintre cei opt suspecţi arestaţi la periferia Madridului, şase sunt români şi doi marocani, a precizat poliţia care a adăugat că a confiscat 25.000 de euro bani gheaţă, circa 1.000 de carduri blank, laptopuri şi bijuterii.

 

Şeful acestei reţele a fost arestat în Germania, a mai informat jandarmeria spaniolă într-un comunicat, fără să precizeze data. Parchetul german a anunţat în luna mai arestarea a doi olandezi suspectaţi că au deturnat 45 de milioane de dolari folosind carduri false ale unor bănci din Orientul Mijlociu.

 

Poliţia spaniolă a precizat că a acţionat cu ajutorul serviciilor americane de securitate.

 

"Cea mai mare parte a organizaţiei cu sediul în Spania a fost destructurată în momentul în care membrii săi se adunau pentru a desfăşura atacuri similare celor precedente în diverse ţări europene, precum şi în Japonia", se mai poate citi în documentul amintit.

 

Capul reţelei, expert în informatică, pirata bazele de datele ale companiilor responsabile cu procesarea tranzacţiilor cu carduri, modifica parametrii de securitate, cum ar fi codurile secrete şi limitele de retragere, apoi transmitea informaţiile celulelor sale din întreaga lume care ulterior făceau carduri false.

 

Existenţa şi amploarea faptelor sale criminale au fost dezvăluite în urmă cu câteva luni, odată cu arestarea a şapte suspecţi în Statele Unite.

 

Stiri Novanews, stiri online, stiri Romania

stiri, ziare, Şase, hoţi, români, arest, Spania

V-a plăcut articolul?

Articole similare

Papa Francisc: Există atâtea familii fără locuinţă! Papa Francisc: Există atâtea familii fără locuinţă! Magne Barth: (În Siria) cel puţin jumătate de milion de persoane au fost rănite Magne Barth: (În Siria) cel puţin jumătate de milion de persoane au fost rănite Mihail Hodorkovski: Vladimir (Putin) şi cu mine ne cunoaştem foarte bine Mihail Hodorkovski: Vladimir (Putin) şi cu mine ne cunoaştem foarte bine
Raul Castro: Ne-am exprimat disponibilitatea de a purta un dialog cu SUA Raul Castro: Ne-am exprimat disponibilitatea de a purta un dialog cu SUA A murit inventatorul pistolului mitralieră AK-47 A murit inventatorul pistolului mitralieră AK-47 Arhiepiscopul Lucian: Viaţa se lipseşte tot mai mult de umanitate Arhiepiscopul Lucian: Viaţa se lipseşte tot mai mult de umanitate
Enrico Letta vrea să crească performanţele economice ale Italiei Enrico Letta vrea să crească performanţele economice ale Italiei Aflaţi aici din poveştile Craciunului! Aflaţi aici din poveştile Craciunului! Sven-Joachim Irmer respinge teza emigraţiei masive a românilor Sven-Joachim Irmer respinge teza emigraţiei masive a românilor
Vladimir Putin este omul politic al anului 2013, în Rusia Vladimir Putin este omul politic al anului 2013, în Rusia Jean-Marie Le Pen: (Romii) trec pe deasupra graniţelor pentru a veni la noi Jean-Marie Le Pen: (Romii) trec pe deasupra graniţelor pentru a veni la noi Vine Moş Crăciun! Vine Moş Crăciun!

Comentarii

Nume:
Email:
Comentariu:
Cod securitate:
 
 
Stiri, Stiri online, Terorism, Criminalitate, Piraterie, Crima, Amenintare nucleara, Furturi